A Little Girl's <!-- --><style type="text/css">@import url(https://www.blogger.com/static/v1/v-css/navbar/3334278262-classic.css); div.b-mobile {display:none;} </style> </head><body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d4015025994902633248\x26blogName\x3dZulaikha+Ikha\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://zulaikhaikal.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_GB\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://zulaikhaikal.blogspot.com/\x26vt\x3d-429360530538383696', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>
A Little Girl's.
Buat header transparent
Monday, 23 January 2012

Assalamualaikum .Annyong Chingu ! ◕‿◕


Hye ! lama dah ikha tak buat tutor kan ? lama la sangat -.- .hari nie ikha buat tutorial pasal cara nak buat header transparent .nie cara ikha ok . mula-mula korang kena la download gimp 2 . SINI!
kalau dah download , korang bukak la . pastu akan keluar mcm nie -


korang tekan File kat atas sebelah kiri tu .pilih New .
pastu ada keluar macam nie-


letak la lebar n tinggi header korang tu .header Ikha 900x250px .hehe .kemudian , korang ikut je step dlm gambar bawah nie. klik atau open new tab kalau nak tengok lebih jelas -


pastikan yg nombor 2 tu TRANSPARENT tau .


kemudian tekan Save .


tick dekat 'Save resolution' dah 'Save creation time' .dan SAVE!

okeehh ! habis pasal gimp2 .pastu korang edit la dekat photoscape .  nak download ? SINI! 
kalau tak faham , tanye ehh .Selamat mencuba ! :D


PAST | FUTURE